Pages - Menu

31 iulie 2013

Igiena tenului

Buna !

Stiu ca poate multe dintre voi va intrebati ce-i cu titlul acesta si ce legatura are acest subiect cu tematica blog-ului , asa e ? Pai astazi m-am gandit sa vorbim mai deschis si nu este vorba despre vreun produs, despre unghii sau despre machiaj , ci despre IGIENA . Presimt ca va fi un articol destuuul de lung,asa ca daca aveti rabdare urmariti in continuare :D .




Sa o luam cu inceputul si cel pe care il folosim cel mai des, in cazul meu cel putin, este telefonul mobil. Il car dupa mine oriunde , a devenit deja o necesitate pentru mine mai ales ca incerc sa imi caut un loc de munca in acest moment . Umbland prin oras, mainile mele ating orice bara de tramvai/autobuz , clanta de la diferite usi , si alte obiecte pe care si alti oameni pun mana la randul lor pe ele . De aici vin microbii , care de pe maini sunt transferati pe telefon iar de pe telefon pe tenul nostru,cam aiurea nu ?

Singura solutie pe care am gasito ca sa nu stau toata ziua cu gelul antibacterian in mana a fost sa imi sterg din cand in cand telefonul cu un servetel umed , prin locurile mici unde bacteriile stau bine mersi ca la plaja :)), si unde praful ajunge cel mai usor. Il consider un lucru important , pentru ca orice bacterie care intra in contact cu tenul nostru ne poate provoca niste frumuseti pe care sigur nu ne dorim sa fie acolo .
Alt lucru foarte important ar mai fi si prosoapele . Nu folositi niciodata un prosop cu care va stergeti pe maini ( de exemplu ) pe fata . Nu este deloc igienic sa iti pui bacteriile de pe maini pe fata . Chiar daca,vorba aia,te-ai spalat pe maini inainte sa te stergi. Dar nu a observat nimeni ca prosopul cu care va stergeti mainile se murdareste chiar daca voi va spalati inainte ? :)) Oricum , incercati sa va luati prosopele din acelea micute , sa le folositi strict pentru ten. Eu insa am gasit o solutie mult mai buna si mai economica , pe care o recomand oricui. Am gasit-o pe un blog al unei tipe foarte dragute ( problema este ca sunt uituca si nu mai tin minte numele blog-ului,argh :( ... ) ca ea foloseste de 4-5 luni servetelele pe post de prosop pentru ten. M-a tentat ideea ei,dupa cum a spus si ea este mult mai economic si in primul rand mult mai igienic,doar ce te stergi cu ele si le arunci,nu le refolosesti . Sunt cutii la un pret undeva la 3 lei am vazut eu in Lidl , 150 - 200 de bucati si te ajunge unul pentru toata fata , deci 2-3 pe zi . Am pus toata chestia asta in practica si chiar sunt mult mai multumita de aceasta metoda , voi continua asa . Nu mai trebuie sa tot speli prosopelele zilnic, si ocupa si mai putin spatiu acea cutiuta cu servetele eu o tin in baie . Puteti incerca si voi mai ales daca aveti tenul sensibil,servetelele sunt mult mai blande si nu irita tenul. Iar pentru fetele care au probleme cu acneea este perfect ! Evitati bacteriile in acest mod.
UPDATE : Am gasit postarea tipei de care va spuneam mai sus, dati click aici .
Urmatorul lucru ar fi lenjeria de pat,respectiv fetele de perna . Acum ca este vara obisnuiesc sa le schimb foarte des , o data la 2 zile schimb lenjeria de pat pentru ca fiind foarte cald transpir noaptea si nu este deloc placut . Incercati sa le schimbati cat mai des posibil .
Ar mai fi mult mai multe lucruri de spus pe acest subiect,dar nu vreau sa va plictisesc. Tineti minte ca un ten sanatos este un ten frumos . Daca avem grija de tenul nostru acesta va arata mult mai bine si se va vedea si in exterior . Fondul de ten (spre exemplu) nu se va aseza niciodata frumos pe un ten neingrijit, exfoliati-l , hidratati-l si ingrijiti-l corespunzator . Si cel mai important : nu uitati sa folositi crema cu SPF pe tot parcursul anului, cu un factor cat mai ridicat vara ( de preferat SPF 50 ) iar in restul anotimpurilor un factor mai micut , spre exemplu 30 .
Va pup fetelor! Aveti grija de voi ! :*

9 comentarii:

  1. Multumesc lui Dzeu ca sunt la medicina si toate punctele pe care le-ai atins tu mai sus sunt de cativa ani buni in rigurozitatea igienei mele:P Insa sunt persoane care inca nu constientizeaza si astfel fara sa se lamureasca de unde si ce,deja comit greseala zilnic .Nimeni nu s-a nascut invatat de aceea aceste sfaturi sunt binevenite oricand pentru oricine .
    Te-am pupat...pai daca tu spui ca e lunga postarea pai atunci kilometrii mei de scris nu-i citeste nimeni pana la capat :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buburuzo,ca bine spui ! De aceea m-am si gandit sa fac si astfel de articole :D poate ajut pe cineva,multa lume neglijeaza aceste lucruri care defapt sunt foarte importante pentru sanatatea noastra si nu numai.
      Eu te citesc cu mare drag,am invatat multe lucruri care m-au ajutat de la tine. Te pup ! :*

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Dai o fuga pana in Lidl sunt ieftine si sunt 150 - 200 de bucati in jurul pretului de 3 lei . :D :*

      Ștergere
  3. Ma bucur mult ca te-a inspirat articolul meu! Ai dreptate in ce ai povestit aici, si eu imi sterg telefonul in mod curent, ba chiar am zis ca-mi stabilesc 2 zile pe saptamana in care sa-l "execut" ca la carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Sadie,iti multumesc pentru articol :D mi-ai fost de mare ajutor. Of,of macar daca ar fi telefonul singurul lucru pe care il punem pe fata .. :))

      Ștergere
  4. Imi place blogul tau, utile articole:D o zi buna:D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...