Pages - Menu

19 decembrie 2013

Decoratiuni pentru Craciun - facute manual ♥ (+TUTORIAL)

Hei, beauties !

In mai putin de o saptamana este Craciunul, iar astazi va vin in ajutor cu 3 idei de decoratiuni, facute manual, foarte usor de realizat cu lucrusoarele pe care cu siguranta majoritatea dintre voi le aveti deja prin casa. :)
V-am intrebat pe pagina de Facebook daca v-ar placea o astfel de postare si am primit raspunsuri pozitive, deci haideti sa vedeti ce am pregatit pentru voi !  ♥




Ca sa va fie mai usor de inteles, am realizat mici tutoriale ca sa intelegeti mai bine cum se realizeaza fiecare decoratiune. Sper sa va placa si sa va inspire !


1. GHIRLANDA DIN BRAD




Eu aveam prin casa un brad artificial care s-a rupt in timp, pentru ca il am de mai bine de 3 ani, iar ca sa nu il arunc a fost perfect pentru a confectiona decoratiunile.
In acest an am ales sa cumparam unul natural pentru ca nu imi plac deloc cei artificiali, cui nu ii place mirosul de brad? Parca simti ca e sarbatoare :)


Daca aveti tevi care sunt la vedere si doriti sa le ascundeti pentru un aspect mai estetic, rupeti micile crengute din brad si le rasuciti in jurul ei. Puteti agata la sfarsit mici globulete sau ghirlande stralucitoare, dupa bunul vostru plac. :)



De asemenea, puteti aplica mici crengute pe orice lucrusor din casa pe care doriti sa il ascundeti, sau de ce nu, sa il faceti mai frumos. In cazul in care nu aveti un brad artificial mai vechi prin casa, se pot folosi si crengutele de brad natural doar ca e mai multa munca. Cele din brad artificial au o mica sarmulita in interior ceea ce le face mai flexibile si mai usor de lucrat cu ele. Doar le rasuciti si gata ! Fara lipici sau alte minuni. :)


2. CORONITA DIN BRAD


Daca va mai ramane din brad cateva crengute, le puteti folosi pentru a creea o mica coronita. O puteti agata oriunde prin casa si chiar ofera un aer de sarbatoare locuintei. 


Mie imi place foarte mult cum a iesit !
Puteti agata in coronita mici ghirlande sclipitoare, globulete, fundite, orice doriti voi. Lasati creativitatea sa curga!


Luati fiecare crenguta si rasuciti captele impreuna foarte bine, cat sa nu se desprinda. Continuati aceeasi procedura cu fiecare crenguta, iar cand ajungeti la marimea dorita uniti capetele prin aceesi metoda de rasucire.


3. FULG DE NEA DIN HARTIE


Nu se putea sa nu realizam si un fulgusor de nea. Doar e iarna, nu ? Chiar daca in Iasi nu ninge, iar acest lucru ma intristeaza pentru ca eu nu vad Craciunul fara zapada, macar in casuta noastra sa fie. :)
Totusi, eu sper sa ninga !
Pare complicat, insa este foarte usor de realizat. Aveti nevoie de doua foi A4, pe care sa o impaturiti in 4. Nu am facut poze la acesti pasi pentru ca nu am considerat ca este necesar. Dupa ce ati impaturit foaia in patru, le decupati. Ar trebui sa aveti 4 bucatele mai mici, tocmai din acest motiv am zis ca aveti nevoie de doua foi pentru ca avem nevoie de 6 bucati pentru a creea fulgusorul de nea. Repetati procedura si cu a doua foaie pentru a realiza cele doua bucati de care mai avem nevoie.


Acum ar trebui sa aveti 6 bucati egale de foaie in forma de dreptunghi. Ele trebuie sa fie in forma de patrat, asa ca luati fiecare foaie in parte si o indoiti ca in poza de mai sus, pentru a realiza patratelele. Surplusul colorat cu rosu il taiati. 
Dupa ce avem cele 6 patratele de foaie, trecem la treaba !


Impaturiti cele 6 patratele obtinute, in diagonala, pentru a obtine forme de triunghi, ca in poza de mai sus.
Apoi, luati un triunghi si il impaturiti din nou pentru a obtine un alt triunghi mai mic.



Iar acum, dupa ce ati obtinut triunghiul mai mic, aveti nevoie de un foarfece pentru a-l taia. V-am zis sa il impaturiti ca sa realizati un triunghi mai mic pentru a taia simetric cele doua parti.
Taiati de doua ori, ca in poza de mai jos. Insa fiti atente ca nu trebuie sa taiati pana la capat, va opriti cam la cativa milimetri de marginea triunghiului. Nu vrem sa il taiem de tot, ci doar pentru a putea realiza forma fulgusorului. V-am pus o poza cu un triunghi pe care nu l-am taiat, ca sa va faceti o idee despre cum ar trebui sa arate.


Dupa ce ati terminat de taiat, il desfaceti de tot pana ajungeti la forma initiala de patrat, ca in poza de mai jos. Iar aici ar veni partea putin mai grea, insa cu putina rabdare si atentie ne iese.


Daca ati obtinut pana acum ceea ce vedeti in poza de mai sus, putem sa ne apucam sa realizam fiecare " aripioara " a fulgusorului. Sunt 6 patratele, deci 6 " aripioare ". In poza de mai jos descoperiti puteti vedea cum se face. Aveti nevoie de lipici sau de banda de scotch. Daca aveti lipici prin casa este perfect, pentru ca din punctul meu de vedere mi se pare mult mai usor de lucrat cu lipiciul decat cu banda de scotch. Insa eu nu am avut lipici prin casa asa ca m-am rezumat doar la scotch. Chiar si asa, a iesit perfect !


Mai intai faceti interiorul ( 1 ) lipind un colt peste celalalt. Apoi continuam cu celelalte fasii de hartie, lipindu-le in directia diferita, adica in spatele primei fasii lipite, si tot asa. Ca niste mici bucle, una intr-o parte, una in cealalta parte, etc.
Ar trebui sa obtineti aripioarele fulgusorului, ca in poza de mai jos.


Repetati toti pasii de mai sus pentru a termina toate cele 6 aripioare ale fulgusorului.


Iar acum, urmeaza sa finalizam totul prin lipirea aripioarelor.
Este foarte simplu. Uniti fiecare colt al aripioarelor si le lipiti. Eu va recomand sa faceti acest lucru, pe rand cu cate 3, cat sa formati un evantai ca in poza de mai jos. E cam greu sa le lipiti pe toate odata.


Apoi, lipiti centrul celor doua evantaie obtinute. Si este gata fulgusorul de nea !
Pare greu, probabil, insa eu sper ca am explicat destul de bine cat sa intelegeti cam care este ideea.


Il puteti agata cu o bucatica de ata alba, fie pe perete sau oriunde doriti voi. Puteti realiza acest fulgusor din hartie colorata, totul tine de gusturile voastre. :)
Eu sper ca v-am putut ajuta cu niste mici idei de decoratiuni pentru Craciun.
Mie mi-a facut mare placere sa le realizez, m-am distrat si au fost laudate de catre cei dragi. 

Va pup ! 

8 comentarii:

  1. Fulgisori am facut si eu anul trecut si am decorat camera. Eu prefer brazii artificiale pentru ca nu vreau sa tai cei naturali, eventual pun niste crengute de brad natural, desi nici asa nu fac. In general am odorizant de camera cu miros de brad.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca eu nu pot sa compar mirosul de brad natural cu cel din odorizante :) e foarte mare diferenta, mie nu-mi plac deloc.
      Te pup !

      Ștergere
  2. Imi place foarte mult cum ti-a iesit coronita si bineinteles decoratiunile din hartie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant fulgul,am hartie colorata,lipici,deci maine facem fulgi :D.Sper sa iasa acceptabil ca atunci o sa ma dau mare cu ei :D.
    Coronite fac si eu in fiecare an,dar din brad natural,atat pentru acasa,si pentru a le face un mic cadou vecinilor :).
    Eu am doar brad natural in fiecare an,pentru ca mi se pare ca mirosul bradului e vestitorul Craciunului :).
    Multumim pentru idei :*.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe :D abia astept sa vad si varianta ta ! :*
      Eu am facut-o din brad artificial pentru ca asta aveam prin casa :D curand va urma sa-mi iau si unul natural.
      Cu drag, te pup !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...