Pages - Menu

30 octombrie 2013

Masca pentru parul uscat

Fetelor, m-am indragostit de o masca facuta in casa, foarte ieftina si eficienta.
Stiti deja ca am o problema cu parul meu, fiind mult prea uscat spre varfuri si caut diferite metode pentru a-l hidrata.
Imi tund varfurile o data pe luna, dar el este asa din cauza vopselelor, a decolorarii si a altor factori din trecut, respectiv din prezent.
Deci sa revenim la mascuta despre care va vorbeam mai devreme.



Aveti nevoie doar de trei ingrediente, si anume :

  • Ulei de ricin
  • Smantana
  • Pudra de cacao

Poate ca vi se pare putin cam ciudata ideea de a va pune smantana in par, dar credeti-ma ca face minuni pentru un par atat de uscat si deteriorat ca al meu. Grasimile din smantana hidrateaza parul si il lasa foarte moale si matasos la atingere. 
Despre uleiul de ricin nu are rost sa va vorbesc, stiti deja beneficiile lui asupra parului si nu numai. Il face sa creasca putin mai repede si il intareste daca este aplicat la radacina.
Pudra de cacao, nu cred ca face ceva anume insa lasa parul cu miros de ciocolata, yummyyy !!! Si persista foarte mult timp.
Acum haideti sa o preparam impreuna :)

Primul pas : 


Puneti dupa lungimea parului vostru, intr-un recipient, smantana. Sa va faceti o idee, eu pentru parul meu care este undeva intre mediu si lung ( pana la jumatatea spatelui ) am folosit trei linguri. Pentru parul mediu cred ca ar fi ok doua linguri, iar pentru cel scurt este suficient o lingura.

Pasul doi :




Pentru cantitatea de smantana folosita, am pus o lingura de ulei de ricin. 
Apropo, in caz ca nu stiti de unde puteti cumpara uleiul de ricin, il gasiti cu siguranta in farmacii. Eu l-am cumparat cu pretul de 7,50 insa va tine foarte mult timp. :)

Pasul trei :



In final, puneti o lingura de pudra de cacao.

Pasul patru :



Amestecati cu o lingura, bine-bine-bine toate ingredientele pentru a obtine o pasta omogena. Mmm, seamana cu budinca de ciocolata si miroase genial, yum-yum imi vine sa o mananc :D
Sa nu faceti asta :)) !

Pasul cinci :




Puneti-va un prosop pe umeri, pentru a nu va murdari hainutele si incepeti sa aplicati cu mainile masca de la radacina pana la varfuri. Distribuiti masca in mod egal pe tot parul, insistand pe varfuri.

Pasul sase :




Stati asa, cat va permite timpul. Eu am stat 3 ore. Insa nu va faceti griji daca dupa cateva ore incepe sa isi schimbe mirosul masca din par, este din cauza smantanei.


Dupa ce va veti spala pe cap, acel miros urat se va duce si parul v-a mirosi a ciocolata. :)
Samponati de cate ori este necesar, atentie trebuie sa curatam bine-bine orice urma de masca.
Aplicati balsamul/masca voastra preferata, tineti parul intr-un prosop timp de 15-20 de minute iar apoi lasati-l liber sa se usuce in mod natural.

Et voilà ! Parul este muuult mai moale, mai matasos si mai sanatos. 



  • Ce spuneti, va tenteaza sa incercati aceasta masca?
  • Ce masti facute in casa ati incercat pana acum?


Daca incercati aceasta masca, nu uitati sa imi spuneti ce parere aveti in comentarii, sau pe Facebook , unde va astept si cu un like pentru a fi la curent cu noutatile.
Va pup ! :*

4 comentarii:

  1. Mie imi place mult sa imi prepar astfel de masti acasa. Chiar o sa incerc combinatia aceasta si nu pt ca as avea parul uscat ci doar din dorinta de a incerca ceva nou. pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super ! Sa-mi spui ce parere ai despre aceasta masca dupa ce o vei incerca :)
      Sunt curioasa ce masti ai mai incercat, facute in casa.
      Daca ai putea sa-mi lasi niste retete ar fi super, as vrea sa incerc :D

      Ștergere
  2. Salut, ideea e foarte buna; eu am parul asemanator si am gasit o masca si mai simpla, folosita de femeile din I
    ndia: inainte de spalare cu jumatate de ora, topesc o lingura de unt obisnuit pana ajunge lichid, il las putin sa se raceasca si il aplic pe lungime si varfuri. Dupa jumatate de ora spal bine cu sampon, aplic putina masca pe varfuri si gata. Dupa ce se usuca, parul arata bine, vizibil mai lucios si mai "greu" (dat fiind ca de la natura e fin si se electrizeza usor). Pupici, imi place blogul tau.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...