Pages - Menu

20 octombrie 2013

Cum imi spal pensulele

Dupa cum v-am spus si pe pagina de Facebook , astazi va voi arata cum imi spal eu pensulele de machiaj.
M-am gandit ca ar fi utila o astfel de postare pentru unele dintre voi, pentru ca este foarte usor si nu necesita mult timp.


Eu va recomand sa va spalati pensulele o data pe saptamana, pentru ca se aduna foarte multi microbi in ele si nu dorim sa ajunga si pe tenul nostru. In plus, asa mariti durata de viata a pensulelor.

Aveti nevoie de :
  • Un bol care sa il umpleti cu apa cam doua degete
  • Sampon de care vreti voi. Eu am folosit unul pentru bebelusi deoarece am observat ca face perii sa fie mai moi si le curata foarte bine
  • Pensulele
  • Un prosop
  • Balsam pentru par ( optional ). Eu folosesc balsamul pentru pensulele din par natural ( face perii mai moi )
Dupa cum vedeti si in imaginea de mai sus, turnati cam doua picaturi de sampon iar apoi luati fiecare pensula pe rand si o invartiti in bolul cu apa. De ce am zis sa puneti doar doua degete de apa in bol ? Pentru a nu ajunge apa in locul unde este lipiciul, nu vrem sa se dezlipeasca si sa stricam pensula. Doar cat sa intre doar perii.


Nu va grabiti si nu apasati cu brutalitate pensula in apa. Cand vedeti ca apa s-a murdarit prea tare, o schimbati. In orice caz, acest pas nu este suficient pentru a curata pensulele in totalitate, dar trecem imediat si la urmatorul pas.


Dupa ce ati repetat acest procedeu cu fiecare pensula, mergem cu ele la baie si le clatim sub un jet de apa calduta pentru a curata tot ce apa din bol nu a reusit sa curete.


Dupa cum va ziceam mai sus, acel pas nu este necesar pentru a curata pensulele in totalitate. Asa ca va recomand sa va turnati o picatura de sampon in palma si sa faceti aceeasi miscare circulara pe care o faceati si in bolul cu apa . In acest fel, se curata mult mai bine. Repetati procedeul cu aceeasi pensula pana observati ca nu mai iese produs din ele, ci doar spuma curata.



Dupa ce le-ati curatat bine-bine pe toate, in cazul in care aveti pensule cu perii naturali puneti putin balsam , care il folositi si pentru parul vostru, in palma si faceti aceeasi miscare.
Le clatiti foarte bine sub jetul de apa, le stoarceti usor ( nu trageti de peri ) si le asezati pe un prosop pentru a se scurge toata apa. 
De obicei, dupa o zi erau uscate in totalitate.


Si in acest mod imi spal pensulele. 
Dupa cum spuneam, nu necesita mult timp, dar acum depinde si de cate pensule aveti de spalat si de cat de repede va miscati.

Sper ca v-a fost de folos acest post !
Astept comentariile voastre si mi-ar placea sa vorbim mai multe pe pagina Facebook :) .
Va pup ! :*

12 comentarii:

  1. :D Normal,samponul de bebelusi este recomandat de toti make-up artistii,folosirea altui sampon se poate folosi doar daca nu il avem pe cel de bebelusi :P
    Si spalarea pensulelor dupa fiecare utilizare. Dar cred ca asta este in functie de timpul fiecaruia si mai ales de gradul de utilizare al lor,eu personal as vrea sa le spal imediat dupa ce machiez o persoana,insa nu imi permite timpul,asa ca le spal in fiecare seara,sau imediat dupa ce termin machiajele clientelor :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ajung sa le spal o data pe saptamana pentru ca astazi folosesc o pensula pentru fond de ten ( spre exemplu ) maine folosesc alta curata, si tot asa. Pentru ca, de asemenea, timpul nu imi permite sa le spal dupa fiecare utilizare.

      Ștergere
  2. Eu cea pentru ochi o spal dupa fiecare utilizare si cea de fond de ten cam o data pe saptamana, mai folosesc si buretel si depinde :) dar a fost utila postarea pentru ca imi place sa citesc despre rutina celorlalti poate descopar ceva nou :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mai multe pensule si pot sa aman spalarea lor, cat sa fie o data pe saptamana :D.
      Ma bucur ca ti-a placut :*
      Pupici !

      Ștergere
  3. Foarte utila postarea:d. Chiar nu stiam cum sa imi spal pensulele:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult de tot ca te-am putut ajuta si ti-a fost de folos :*
      Pupici !

      Ștergere
  4. si eu le spalam cu sampon, dar niciodata nu mi-atrecut prin cap sa le pun balsam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe :)), eu de cand am incercat numai asa procedez.
      Pupici ! :*

      Ștergere
  5. Eu le spal direct in palma si eu aplic balsam :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Le spal cam in acelasi mod, dar le usuc in plan inclinat pe prosop. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat si eu sa le pun inclinat pe prosopel, dar am observat ca perii se usuca deformati :(. Si nu am protectie ca sa pastrez perisorii la locul lor.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...