Pages - Menu

1 august 2013

Rutina mea de demachiere

Buna !

Daca in articolul trecut v-am vorbit despre igiena tenului si importanta sa , astazi am ales sa va vorbesc despre rutina mea de demachiere pe care o respect cu sfintenie de cand am pus prima oara machiaj pe fata .




Sincera sa fiu,nu trec niciodata peste acest pas oricat de obosita ajung acasa sau indiferent de starea pe care o am si nu am dormit niciodata cu machiajul pe ten . In aceasta postare nu voi preciza marca produselor,pentru ca acestea le schimb foarte des insa rutina ramane aceeasi .

Dimineata :
Incep prin a-mi spala tenul cu un gel de curatare , masez tenul cam 30 de secunde apoi clatesc cu apa din abundenta. Urmeaza sa tapotez( nu sa frec ! ) usor tenul cu un servetel pentru a absorbi surplusul de apa, iar apoi in functie de preferinte , fie aplic pe o discheta demachianta lotiune tonica fie pulverizez apa termala pe toata suprafata tenului .

Incep sa imi fac machiajul , optez pentru unul foarte lejer, deloc incarcat .

Seara :
 Incep prin a sterge marea parte a machiajului cu un lapte demachiant . Pun in palma o cantitate de marimea unei migdale, incalzesc produsul intre degete si incep prin a masa tenul cu miscari circulare pentru a “dizolva” machiajul . Inainte foloseam laptele demachiant impreuna cu dischetele demachiante dar am observant ca trebuie sa consum mult prea mult produs pentru a sterge cat de cat pentru ca este absorbit in mare parte in dischete,metoda aceasta ma multumeste mai mult . Dupa ce am terminat , imi curat tot demachiantul cu un buretel din celuloza iar apoi folosesc gelul de curatare in acelasi mod in care il folosesc si dimineata .
In cazul in care am avut in ziua respectiva un machiaj mai incarcat cu mai multe produse,repet procedura pentru a fi sigura ca nu mai am urme de machiaj pe ten .
Trec la machiajul ochilor. Aici folosesc in functie de preferinte si de intensitatea machiajului , fie o lotiune micelara fie demachiant bifazic . De obicei imi place sa folosesc rimel waterproof , mai ales acum vara pentru a rezista temperaturilor fara sa se scurga . In acest caz insist mai mult pe gene cu un demachiant bifazic special pentru produsele waterproof.  Nu suport sa folosesc un demachiant pe care il folosesc pentru ten, pe ochi. Ma ustura ochii ingrozitor si nici nu curata cum trebuie rimelul . Dupa ce am terminat si cu ochii folosesc un servetel umed pentru demachiat sa sterg ochii si tenul . Dupa toata treaba asta, din nou depinde de cheful meu,fie folosesc lotiune tonica fie apa termala .
Cand tenul este perfect uscat aplic o crema hidratanta de noapte sau cateva picaturi din uleiul de argan pe ten iar pe ochi o crema speciala pentru aceasta zona.
Aceasta este rutina mea de demachiere peste care nu sar niciodata . De doua ori pe saptamana folosesc si un scrub pentru a elimina celulele moarte,de obicei le prefer pe cele homemade, incerc sa merg cat mai mult pe linia “naturala” :D .
Ca tot veni vorba de natural,am citit recent un articol pe blog-ul Buburuzei in care ne-a aratat o reteta super simpla si economica pentru un demachiant homemade. Pentru reteta intrati pe blog-ul ei, aici . Dupa ce mi se va termina demachiantul pe care il folosesc in prezent sigur voi pune si eu in practica reteta ei , este mult mai benefica pentru ten si mult mai eficienta in lupta cu machiajul.

Stiu ca poate aceasta rutina este putin cam "exagerata" pentru unele dintre voi,dar daca sunteti genul de persoane care obisnuiti sa folositi ori doar un gel de curatare,ori doar servetele umede sau o lotiune micelara pentru a va demachia, ar trebui sa stiti ca nu este suficient si ca o parte a machiajului tot v-a ramane pe tenul vostru,toate acestea nu duc decat la o piele nesanatoasa. La fel cum va place sa aplicati machiaj,ar trebui sa va placa si sa-l dati jos ,pentru ca niciodata machiajul nu va arata frumos pe un ten neingrijit. Alocati putin timp tenului vostru,sigur va v-a multumi si el !

Sper ca am ajutat pe cineva cu acest articol si ca am “deschis ochii” fetelor care se opresc doar la un singur produs pentru demachiere.

Va pup fetelor ! Aveti grija de voi . :*

2 comentarii:

  1. Si eu fac la fel cu demachiantul, insa mie mi-a trebuit sa imbatranesc ceva ca sa imi dau seama ca daca pun demachiantul pe discheta nu prea fac mare lucru :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mi-am dat seama dupa foarte mult timp de folosire a dischetelor ca defapt demachiantul se consuma muult mai repede in acest mod.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...