Pages - Menu

9 mai 2013

Cum sa faci codita cu tus


Buna fetelor !

Am tot primit intrebari oriunde despre cum imi conturez si cum imi fac codita cu tus. Am observat ca este un subiect foarte discutat pe majoritatea bloggurilor si ca foarte multe fete nu se pricep la trasarea coditei in special. Poate majoritatea dintre voi v-ati conturat ochii cu un simplu creion,toate am inceput asa,de aceea vi se pare greu cu tusul. Intradevar nu este foarte usor,totul tine de exersare pentru ca nimeni nu se naste invatat. Incercati oricand aveti voi mai mult timp liber sa stati mai mult in fata oglinzii sa va faceti codita cu tus,nu are cum sa va iasa perfect din prima. Daca va gresiti nu este nici o problema,se corecteaza cu o discheta sau cu un betisor cu demachiant.





Acum vine vorba despre cu ce tip de tus v-ar fii voua mai usor sa lucrati.
Este tus sub forma de carioca,care este cel mai usor de folosit pentru ca il folositi ca un creion ,cum sunteti voi obisnuite,si este mult mai comod pentru incepatoare. Eu am avut diverse tipuri de tus sub forma de carioca,printre care cel de la elf despre care v-am vorbit aici ,iar ca alte variante puteti sa alegeti dintre urmatoarele :






Urmatorul tus este cel sub forma lichida,cu penita care este dupa parerea mea cel mai greu de folosit. Iti trebuie ceeeva mai multa indemanare si mai multa exersare,din cauza ca este lichid la cea mai mica greseala se poate intinde si sa semanati cu un ursulet panda :)). Acum sa lasam gluma la o parte ,eu zic sa incepeti cu cel sub forma de carioca,dar daca v-ar fii mai usor cu acesta lichid,il puteti folosi fara nici o problema. Aici vi-l recomand pe cel de la elf la care i-am facut un review aici ,eu personal ma impac bine cu el,il folosesc si in prezent si ma gandesc dupa ce se termina daca il voi recumpara pentru ca merita,ori voi fii tentata sa incerc altul. Bineinteles ca mai am si alte variante pentru voi din care sa alegeti,iar acestea sunt urmatoarele :





Iar ultimul tus despre care va vorbesc este cel tip crema sau gel eyeliner . Este usor de folosit,dupa parerea mea , pentru ca il folositi cu o pensula taiata oblic si va este foarte usor sa luati cat produs vreti voi pe pensula si sa faceti linia cat de subtire sau groasa doriti. Defectul acestui tus este ca se usuca foarte repede si v-a trebui sa il schimbati destul de des. Iar alt defect este ca se poate intinde mult mai repede decat cele enumerate mai sus daca nu aplicati primer inainte. Aici vi-l recomand pe cel de la essence,este foarte bun . Alte variante pentru voi,ar fi :





Acum ca tot am terminat cu teoria :)) ,sa trecem la practica. Voi incerca sa va prezint pas cu pas ceea ce ar trebui sa faceti pentru a realiza o codita cu tus.

Pasul nr 1 : Imaginati-va ca linia genelor inferioare (genele de jos) se continua in sus(sageata rosie). Voi nu aveti de facut decat sa trasati codita ,dupa preferintele voastre (cat de lunga sau scurta vreti sa fie codita) ca si cum ar continua acea linie a genelor de jos.Ca in imaginea de mai jos .



Pasul nr 2 : Trageti o alta linie cu tus,in asa fel daca o uniti cu cea facuta mai inainte sa semene cu un triunghi micut (sageata rosie).Ca in imaginea de mai jos .



Pasul nr 3 : Trageti o linie de tus din coltul intern al ochiului (unde este coltul sagetii rosii) si uniti-o cu tringhiul facut mai devreme .O puteti face mai groasa sau mai subtire,dupa preferinte. Ca in imaginea de mai jos .



Pasul nr 4 : Umpleti cu tus locul ramas gol ,ca sa arate ca in imaginea de mai jos.



Pasul nr 5 : Daca va place cum arata ochiul vostru de la Pasul nr. 4 , il puteti lasa asa. Mie in schimb imi place sa unesc varful coditei cu capatul liniei de tus din coltul intern (sageata rosie) . Ar trebui sa va iasa ceva ca in imaginea de mai jos .






Si cam asta este tot !



Nu este deloc greu,doar putin la inceput,cu timpul va veti obisnui.Exersati si totul va fii mult mai usor dupa :) !
Sper ca v-am putut ajuta cat de cat ! Daca nu va iese din prima,mai incercati pana va iese .

*pentru cele interesate,tusul folosit in aceasta postare este Tusul lichid de la elf despre care am vorbit aici .


!!! Daca doriti sa dati putina culoare ochilor vostri cu ajutorul unui tus colorat,va invit sa intrati aici !!!

xoxo :*

4 comentarii:

  1. Dragut tutorialul, imi place mult cum explici! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat si eu metoda ta si mi-a iesit! Am sa le recomand articolul si prietenelor mele! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur enorm ca ti-am putut fii de ajutor ! Sper sa reuseasca si prietenele tale. Cu putina rabdare se invata foarte usor >:D< . Pupic .:*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...