Pages - Menu

5 ianuarie 2014

Rutina de ingrijire a tenului ( DE BAZA ) ♥

Hei, beauties !

V-am intrebat pe pagina de Facebook daca v-ar placea sa vedeti o postare despre cum imi ingrijesc eu tenul si pasii pe care ii urmez, iar raspunsurile au fost pozitive. 
In aceasta postare va voi arata produsele pe care le folosesc in fiecare zi, tocmai din acest motiv o numesc rutina de baza, pentru ca in unele zile din saptamana urmez si niste pasi extra/optionali, cum ar fi mastile/scrub-urile pe care nu le aplic zilnic.




Am vazut multe postari de acest gen si m-au inspirat, deci sper sa va ajute si pe voi ! :)
Eu am tenul mixt ( gras in zona T si normal in rest ), sensibil , cu mici imperfectiuni. Am vrut sa precizez acest lucru pentru ca o rutina de ingrijire a unui ten uscat nu se potriveste unui ten gras, spre exemplu. Trebuie sa alegeti produsele care se potrivesc nevoilor tipului vostru de ten.
Nu conteaza firma produselor pe care le veti vedea in acest articol, pentru ca oricum eu le schimb in mod constant fiind curioasa sa incerc produse noi, ci ideea in sine.
Sa incepem ! 



Acesta este pasul cel mai important, fetelor, pentru ca oricat de obosite ati fi nu trebuie niciodata sa dormiti cu machiajul pe ten. Aici eu am doua variante, fie folosesc un lapte demachiant fie uleiul de masline. Eu va recomand sa nu va rezumati doar la servetelele umede sau la solutia micelara pentru ca acestea nu curata foarte bine machiajul. 


Eu obisnuiesc sa aplic putin produs in palma si sa masez tenul prin miscari circulare pentru a dizolva machiajul timp de cateva minute.


Aici am folosit laptele demachiant de la Anian ( review AICI ) si un ulei obisnuit de masline pe care il gasiti in Auchan, este ieftin si isi face foarte bine treaba.


Acelasi lucru fac si in cazul in care folosesc uleiul de masline. Imi place foarte mult sa folosesc acest ulei pe post de demachiant deoarece curata eficient machiajul, lasand pielea hidratata si catifelata.



Urmatorul pas este curatarea tenului. Chiar daca produsul demachiant folosit de voi nu lasa o pelicula lipicioasa/grasa la suprafata pielii, tot trebuie sa va curatati tenul pentru a elimina si ultimele urme de machiaj dar si ce nu a reusit demachiantul sa curete.


Aplic putin produs in palma si masez tenul timp de cateva minute, iar apoi clatesc cu apa calduta din abundenta.


Dupa cum bine stiti, in postarea de AICI v-am aratat ca am cumparat acest gel pentru curatarea tenului si sunt in testare cu el, deci va urma un review in curand. 



Dupa ce am curatat foarte bine tenul, indicat ar fi sa folositi o lotiune tonica. Cred ca acesta este pasul meu preferat din toata rutina, deoarece imi place acea senzatie racoritoare pe care o lasa lotiunea tonica pe piele. 


Acest produs are rolul de a curata tot ce nu a reusit sa curete demachiantul si gelul, insa in acelasi timp improspateaza tenul. Sunt diverse variante : hidratante ( pentru tenul uscat/normal ), matifiante ( pentru tenul gras/mixt ), etc.


Am folosit aici Lotiunea tonica cu miere si cimbrisor ( pentru ten normal/mixt ) de la Bioten, care pot sa spun ca imi place foarte mult si sunt deja la a 4-a sticluta. De asemenea, Apa de argila de la Aslavital ajuta la calmarea pielii sensibile.


Mai multe despre acest produs gasiti in postarea de AICI .



Ultimul lucru pe care il fac este sa imi hidratez pielea. Pana si tenul gras/mixt are nevoie de hidratare, deoarece daca folositi doar produse care sa usuce pielea el nu va face altceva decat sa produca mult mai mult sebum pentru a se hidrata singur. Folositi o crema foarte lejera care nu este pe baza de ulei, ci pe baza de apa.


Folosesc in fiecare dimineata si seara crema hidratanta Soft de la Gerocossen, din gama Melcfort. 


O consider perfecta pentru tipul meu de ten, hidratand lejer tenul fara sa lase acea pelicula grasa/lipicioasa la suprafata pielii. Mai multe despre acest produs gasiti in postarea de AICI.


Serul pentru conturul ochilor de la Gerovital Plant indeplineste cu succes nevoile pielii mele, deoarece hidrateaza si atat iar pentru mine este suficient. Momentan nu am riduri, deci nu folosesc o crema in acest scop.


Bineinteles, sa nu uitam de buze ! :)
Putina atentie nu strica, deci un balsam/unt de buze este perfect pentru a le mentine hidratate.



Fetelor, aceasta este rutina zilnica de ingrijire a tenului meu ! 
Sper ca micile sfaturi pe care vi le-am dat va sunt de folos. 
Daca sunteti interesate sa aflati mai multe si despre rutina extra/optionala a ingrijirii tenului meu, lasati un comentariu si voi reveni cu postarea cat de repede pot. :)


Voi cum va ingrijiti tenul ?

9 comentarii:

  1. Si eu am un ten destul de gras, ceea ce inseamna ca trebuie sa urmez exact pasii pe care ii urmezi si tu. Eu deseori apelez la servetelele umede pt demachiere fiindca niciodata nu am rabdare sa o fac ca la carte, cu demachiant si toate cele. :"> Stiu ca nu e bine, si deseori ma straduiesc sa ies din zona de comfort si sa ii acord putin mai multa atentie tenului meu. Eu am aparatul de curatare al fetei de la Oriflame, pe care il ador + un gel de curatare/purificare de la Gerovital+ apa micelara pe care zilele acestea am terminat-o, de la Ivatherm + 2-3 feluri de creme matifiante. Am si crema pt conturul ochilor de la Gerovital pe care o ai si tu. Ocazional folosesc scrub-ul cu cafea Camil de la Ladys pe care il ador :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate, si eu sunt o lenesa si imi place atat de mult sa ma machiez insa imi displace sa ma demachiez pentru ca dureaza si cand vii obosita acasa numai de asta nu mai ai chef :)) insa trebuie.
      Tocmai zilele acestea am dat si eu o comanda pentru o perie electrica pentru curatarea tenului, bineinteles pana ajung sa cumpar regele Clarisonic mai dureaza, insa sa vedem cum este, voi scrie o postare si despre ea :D
      Scrub-ul de la Ladys cu cafea miroase demential ! Iti vine sa il mananci, il am si eu <3
      Te puuuup ! :*

      Ștergere
  2. O postare complexa si frumos organizata, bravo !

    Sunt de acord cu tot, exceptand lotiunea ta tonica folosita.. am avut-o si eu, dar dupa cateva utilizari, mi-a facut numai cosulete :( Are prea mult alcool pentru mine.
    Pupici :*
    http://culore.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !
      Am precizat inca de la inceputul postarii ca nu firma produsului conteaza ci pasii in sine : demachierea, curatarea, tonifierea si hidratarea, imi pare rau daca ai inteles gresit :D
      Un produs nu se poate potrivi tuturor tipurilor de ten :) sper ca ai gasit produsul care ti se potriveste !

      Ștergere
  3. Cand am inceput eu sa ma demachiez foloseam acele dischete insa am observat ca absorb prea mult produs si sunt nevoita sa tot aplic si dupa ma miram ca de ce s-a terminat toata sticluta in mai putin de jumatate de luna :))
    Aceasta e metoda cea mai simpla si eficienta pentru mine :D m-am obisnuit cu ea si merge super !
    Pupiiiiiici ! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dragut! :)
    Lotiunea tonica Bioten o folosesc si eu, sunt foarte multumita de ea.
    Ma tenteaza crema aceea Melcfort dar sunt si putin sceptica in privinta ei, nu stiu daca mi s-ar potrivi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! Ma bucur tare mult ca iti place :)
      Daca doresti sa afli mai multe despre crema, poti accesa review-ul pe care l-am facut recent. Acolo gasesti ingredientele si alte informatii utile, sper sa te ajute ! Pupiiici ! :*

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...