Pages - Menu

22 septembrie 2014

ULEI DE JOJOBA SALOOS

Hei, beauties !


Am tot auzit despre uleiul de jojoba dar si despre proprietatile miraculoase ale acestuia asupra pielii noastre prin blogosfera si nu numai. Astfel, m-am gandit sa ii dau o sansa si l-am achizitionat pe cel de la Saloos, in special pentru pretul prietenos dar si cantitatea generoasa de produs a acestuia.




Despre produse Saloos cu siguranta ati mai auzit, fie prin blogosfera fie prin magazinele unde gasim produse naturale, organice si sincera sa fiu sunt foarte curioasa sa le incerc si pe celelalte din gama.
Acest ulei de jojoba se afla de foarte mult timp pe lista mea de dorinte, insa stiti si voi cum e ... exact cand a sosit momentul pentru a-l achizitiona, esti brusc atrasa de orice alt produs de pe raft/site si uiti, in final, de cel precedent. 
Mereu am fost PRO produselor naturale si incerc, pe cat posibil, sa le includ treptat si in rutina mea de ingrijire a pielii/parului/unghiilor pentru a le mentine sanatoase. Produsele din ingrediente naturale actioneaza in timp si lucreaza lent dar eficient la textura acestora. In schimb, daca aveti nevoie de un efect rapid, intr-un termen scurt, pentru o problema mai serioasa tot la cele pe baza chimica trebuie sa apelam.
Uleiul de jojoba este obtinut din semintele plantelor de jojoba ( prin presare la rece ) , in stare bruta fiind defapt o ceara lichida de culoare galbena, bogat in antioxidanti si vitamina E cu proprietati antimicrobiene si emoliente fiind un puternic antiinflamator, noncomedogenic si hipoalergic.
Acesta are o durata de viata lunga, dar ca sa puteti favoriza asta depozitati sticluta intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui si racoros.
Acesta poate fi folosit atat pentru ingrijirea tenului uscat si sensibil pentru un plus de hidratare, cat si pentru tenurile grase sau acneice datorita faptului ca structura acestuia este foarte asemanatoare cu cea a sebumului uman. Poate fi folosit, de asemenea, si pe post de demachiant, pentru hidratarea si hranirea parului, a cuticulelor si poate inlocui cu succes lotiunea de corp.
Ei bine, dupa cum stiti eu ma confrunt cu excesul de sebum in zona T, avand un ten mixt iar marea mea curiozitate pentru care l-am achizitionat a fost in acest scop. Citisem in urma cu mult timp pe blog-ul Pasagerei, ca uleiul de jojoba este perfect pentru tenul gras sau chiar acneic iar din acest motiv mi-a starnit curiozitatea sa il incerc. La fel ca orice persoana cu tenul mixt/gras ma feresc pe cat posibil de orice produs care ar putea sa imi provoace si mai mult sebum, deci un ulei nu a fost niciodata pe lista mea decat in cazul demachierii caruia i-am ramas fidela uleiului de masline.
L-am folosit in fiecare seara pe post de crema, pe pielea proaspat curatata si trebuie sa recunosc ... il iubesc !Ce mi-a placut cel mai mult este faptul ca ai nevoie de o cantitate foarte mica si se absoarbe in doar cateva minute, fara sa lase pelicula uleioasa, cum ar face orice ulei in mod obisnuit.
Am fost surprinsa sa observ ca nu blocheaza porii, deci nu trebuie sa va faceti griji ca v-ar putea aparea puncte negre sau cosuri, fiind un produs noncomedogenic. Fiind asimilat de pielea noastra ca si sebumul uman, tenul nu se mai ingrasa atat de repede. Ofera nivelul ideal de hidratare de care ar avea nevoie un ten mixt-gras.


Produsul este ambalat intr-un recipient din sticla, prevazut cu un orificiu pentru dozarea uleiului. Singurul minus pe care l-am gasit acestuia este marimea orificiului. Trebuie sa aveti mare grija pentru ca riscati sa puneti mai mult produs decat aveti nevoie, fiind orificul de dimensiune mare.
Avand parul uscat am optat sa il aplic zilnic, pentru un plus de hidratare, pe toata lungimea firelor de par evitand radacinile si insistand pe varfuri. Pentru o utilizare mai comoda, va recomand sa turnati continutul intr-un recipient prevazut cu pompita, astfel doar pulverizati o cantitate mult mai mica si nu riscati sa aplicati mai mult decat este necesar.
Pentru o hidratare in profunzime, puteti sa adaugati o cantitate mica in masca de par obisnuita sau sa il aplicati din abundenta cu cateva ore inainte de a va spala parul. Ii ofera stralucire si scapati de acel efect de „matura” pe care il are un par uscat si deteriorat in mod normal, lasandu-l matasos si maleabil.
Il puteti folosi si pe post de balsam de buze sau scrub, doar adaugand zahar brun sau zat de cafea. Girls, eu l-am folosit in scrub-ul pentru ten in combinatie cu zat de cafea pe care l-am masat prin miscari circulare iar apoi am clatit cu apa rece. Rezultatul a fost o piele fina, fara cojite inestetice si pregateste tenul pentru produsele ce le vei aplica dupa.
Imi place ca, intr-adevar, este un ulei bun la toate si avand in vedere ca nu ai nevoie de o cantitate mare aceasta sticluta de 50 ml te v-a tine mult timp. Are o multime de proprietati benefice atat pentru par, cat si pentru piele sau unghii deci daca nu l-ati incercat pana acum, trebuie !


Din cate m-am informat, uleiul de jojoba este ideal si in tratarea ranilor sau chiar a infectiilor. Trebuie sa recunosc ca inca nu l-am incercat in acest scop, insa este bine de stiut. In cazul in care va taiati/raniti, doar aplicati o cantitate mica pe zona respectiva si lasati pielea sa respire fara sa o acoperiti cu diverse bandaje.
Pentru ca sunt o persoana lenesa, ei bine, nici rabdarea nu este punctul meu forte. Astfel, dupa fiecare dus ma enerveaza ca trebuie sa stau sa astept sa intre lotiunea/crema in piele ca sa ma pot imbraca. Am incercat sa il aplic pe tot corpul si trebuie sa mentionez ca este ideal ! In doar cateva minute este absorbit de catre piele, lasand-o matasoasa si hidratata, fara riscul de a pata hainele.
Eu l-am achizitionat de pe Aoro.ro pentru ca aici l-am gasit la un pret mult mai mic fata de cele din farmacii sau magazinele naturiste. Pe viitor, ma tenteaza sa il incerc si pe cel din samburi de struguri, hehe. 


 *  Ati incercat acest ulei Saloos ?
*  Ce parere aveti despre produsele naturale ?


Kisses !


6 comentarii:

  1. Ajută doar la hidratarea tenului, nu ajută și la curățarea acestuia? Eu am niște urme lăsate de coșuri și nu știu ce să aplic, am încercat cu niște creme de depigmentare, dar rezultatele nu au apărut. :(

    Îmi plac uleiurile și produsele naturiste, am folosit ulei migdale pentru creșterea părului și chiar m-a ajutat. Mă gândeam să încerc și extract de ceai verde, dar deocamdată am niște creme și stick-uri pe baza acestuia și o să amân cumpărarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact aceeasi problema o am si eu, insa nu stiu sigur daca ajuta in acest scop. Voi continua, totusi, sa il aplic si ramane de vazut :D te voi tine la curent.
      Despre uleiul de migdale am auzit numai cuvinte de lauda, sunt foarte curioasa sa il incerc si eu. Cat despre produsele pe baza de ceai verde sau tea tree, sunt foarte bune dezinfectante si prietene cu tenul gras sau acneic.
      Te pup !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Hihi, daca il incerci sa ne spui si noua parerea ta ! :*
      Te pup.

      Ștergere
  3. Nu am vazut in farmacii acest ulei, nu marca asta..Eu folosesc unul oarecare marca Adams, in jur de 30 lei pentru 50ml.
    Sunt foarte multumita, imi place tare mult cel din seminte de struguri, il folosesc pentru un plus de hidratare in zona ochilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, acum sunt si mai curioasa sa il incerc pe cel din seminte de struguri. :)
      Sa le folosesti cu spor ! Te pup.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...