Hei, beauties !
Cunoasteti acel feeling cand pur si simplu v-ati plictisit de modul in care va coafati parul dar si de culoarea acestuia ? Cand doriti sa faceti o schimbare de look dar totusi optiunea de a tuned 10 cm din parul vostru nu se afla tocmai in topul listei ?
Cu siguranta stiti la ce ma refer, toate am trecut prin asta. Astfel, am hotarat in luna iulie ca ar fi timpul sa schimb culoarea parului meu, ca oricum m-am plictisit de clasicul saten si trecuse deja peste 6 luni de cand il vopsisem ultima data.
Am pus ochii pe Garnier Olia despre care am tot auzit in blogosfera din momentul in care a aparut pe piata si am zis “ de ce nu ? “.
Pentru ca foarte multe dintre voi m-ati intrebat ce nuanta am folosit si care a fost experienta mea cu vopseaua de par Garnier Olia, astazi m-am pus pe treaba alaturi de un frappe plin cu cuburi de gheata ( ca altfel nu se poate ) pentru a realiza acest articol.
Trebuie sa recunosc ca am incercat diverse nuante de-a lungul timpului, de la brunet, la saten, roscat si chiar blond, culoarea mea naturala fiind un blond inchis spre saten. Cand am fost micuta, am avut parul blond deschis si bucle de un auriu absolut superb dar soarta a fost sa se inchida pe parcursul anilor ajungand la aproape un saten plictisitor. Sincera sa fiu, daca ramaneam cu acel blond natural definitive nici nu cred ca ma mai atingeam de vopselele de par, deci daca va place culoarea voastra naturala merita sa o pastrati, nu deteriorati parul inutil cu vopseaua chimica.
Garnier Olia are o formula ce nu contine amoniac, fiind prima vopsea permanenta pe baza de uleiuri naturale din flori in proportie de 60%. Aceste uleiuri nu doar ca protejeaza si incurajeaza hidratarea parului dar si fixeaza culoarea mai profund in firul de par.
Promite o culoare intensa, o acoperire de pana la 100% a firelor albe, un miros placut si discret, iar datorita texturii mai cremoase asemanatoare unei masti de par care nu curge si nu pateaza, obtineti un par matasos si stralucitor.
Eu am ales nuanta 8.31 Blond cenusiu auriu, insa Garnier Olia este disponibila in 15 nuante vibrante perfecte pentru a multumi toate gusturile :
1.0 Negru
2.0 Negru Abanos
3.16 Negru Violet
4.15 Saten Glacial
5.0 Saten
5.3 Saten Auriu
5.5 Mahon
6.0 Saten Deschis
6.3 Saten Deschis Auriu
6.6 Rosu Intens
7.0 Blond Inchis
7.13 Blond Bej Inchis
8.0 Blond
8.31 Blond Cenusiu Auriu
10.1 Blond Deschis Cenusiu
In interiorul cutiutei gasim un lapte revelator, un tub colorant, un balsam pentru fixarea culorii, un pliant foarte util cu instructiuni de folosire si o pereche de manusi. Astfel, daca decideti sa va faceti acasa, cum am preferat si eu dealtfel, trebuie sa completati meniul cu un bol nemetalic in care veti amesteca tot continutul si o pensula pentru o aplicare mai precisa a produsului.
Eu am optat pentru un bol ceramic pe care l-am folosit si in trecut de fiecare data cand imi vopseam parul, insa daca nu aveti puteti improviza folosind o sticla de plastic pe care sa o taiati, iar baza sa o folositi pe post de bol, functioneaza la fel de bine. Pe pensulica mea o am de cativa ani si cred ca am dat in jur de 10 lei pee a, in orice caz nu este foarte scumpa si o puteti gasi in orice hypermarket gen Carrefour dar si in magazinele de cartier am vazut, e de mare ajutor.
Fiecare tubulet este numerotat cu 1,2 si 3 in cazul in care patiti ca mine si nimeriti ca in tot pliantul sa nu gasiti instructiunile nici macar in limba engleza, insa imaginile explica foarte bine ce si cum trebuie sa amestecati, fiind numerotate si acestea in ordinea utilizarii, deci nu aveti cum sa gresiti.
Tin sa mentionez ca balsamul pentru fixarea culorii este intr-o cantitate mult mai generoasa si este ambalat intr-un recipient cu capacel, fata de celelalte la plic care nu te ajung pentru tot parul. Merita luate in considerare si manusile negre dintr-un material mult mai rezistent decat cele obisnuite si transparente, astfel am evitat riscul de a ma pata pe maini sau de a le sparge cu unghiile accidental.
Am inceput prin a combina continutul laptelui revelator si a tubului de colorant in bol conform instructiunilor pana am obtinut un amestec omogen. In mod normal, este indicat sa o testati pe o portiune de piele ( pe mana de exemplu ) cu 48 de ore inainte de procesul de vopsire a parului, in cazul in care observati ca pielea se inroseste sau orice altceva inseamna ca sunteti alergici si nu e ok sa o folositi. Eu nu am probleme cu asa ceva, deci nu am testat-o inainte si totul a decurs perfect, insa daca voi stiti ca sunteti mai sensibili ar fi ok sa respectati si acest pas.
Ce am remarcat special la aceasta vopsea a fost mirosul. Chiar daca v-ati fi asteptat sa miroase a flori datorita uleiurilor pe care aceasta le contine, trebuie sa va contrazic. Mie mi se pare ca miroase exact ca un shake delicios de capsuni si deabia se mai simte mirosul clasic de vopsea care deranja pe toata lumea, un mare plus.
Am luat-o pe mama de manuta si ne-am pus pe treaba. Eu am achizitionat doua cutii de vopsea, pentru ca in general pentru parul meu imi trebuia o cutie si jumatate sau chiar doua, dar am ales sa vad daca ma ajunge doar o cutie. Insa am reusit sa acopar doar radacinile si o mica portiune din lungime, astfel am avut nevoie si de a doua cutie. Sa nu va lasati pacalite de ambalajele mari, e mult mai ok sa cumparati mai multe cutii in cazul in care nu va ajunge o cutie sa nu ramaneti cu dungi in cap sa cu vopseaua pe jumatate din par ca dupa sa va intrebati ce sa faceti, doar nu puteti merge asa la magazin sa mai cumparati inca o cutie. In cel mai bun caz, daca va ajunge o cutie cealalta o puteti pastra pentru data viitoare.
La aplicare nu am simtit nici un disconfort al scalpului, iar datorita texturii cremoase vopsea nu a curs si s-a distribuit cu usurinta intr-un mod uniform pe toata lungimea firelor de par. Mi-am pus o punga in cap si am asteptat 30 de minute ca aceasta sa isi faca treaba dupa cum scrie si pe ambalaj, in cazul in care doriti sa vopsiti doar radacinile e indicat sa o lasati sa actioneze doar 20 de minute.
Am respectat si pasul de a adauga putina apa iar apoi sa masez parul si scalpul cand a venit timpul sa clatesc vopseaua, iar dupa ce am clatit foarte bine tot parul in intregime am aplicat balsamul pentru fixarea culorii si am asteptat 5 minute. Am spalat parul o singura data cu sampon pentru a elimina excesul de vopsea si dupa am aplicat o masca care sa hidrateze parul pentru cateva minute.
Am clatit parul din nou si apoi l-am uscat cu uscatorul, fiind nerabdatoare sa vad rezultatul final nu am putut astepta sa se usuce natural.
Am fost placut surprinsa sa vad ca vopseaua a reusit sa deschida nuanta de saten pe care o aveam inainte atat de mult, fara sa fiu nevoita sa il decolorez pentru a ajunge la aceasta nuanta de blond-caramel. La radacina a iesit mai deschis decat in restul parului insa pentru a scapa de nuanta de blond pui pe care nu o suport m-am folosit de un mic truc vechi pe care cu siguranta multe dintre voi il stiti. Ultima clatire a parului a fost intr-un lighean mare cu apa in care am adaugat doar 2 picaturi de violet de gentiana, astfel am neutralizat nuantele de galben si am obtinut un blond foarte dragut. Insa, daca si voi v-ati ales cu renumitul blond pui si doriti sa faceti si voi acest lucru trebuie sa fiti atente sa nu adaugati multe picaturi de violet pentru ca parul vostru va iesi asa cum e si numele … violet !
In multa, multa apa adaugati doar 1-2 picaturi, insa am auzit si de samponul Silver de la Kallos ce promite sa ofere reflexii argintii parului blond pentru cele ce nu doresc sa se complice cu violetul, insa nu stiu cat de bun este ca nu l-am incercat. Am intrebat-o pe mama care a fost blonda timp de foarte multi ani si mi-a zis ca l-a folosit ea dar pentru parul ei nu a avut efect, insa depinde de la persoana la persoana.
Am atasat la inceputul articolului o imagine cu parul meu cum era inainte de vopsire si cum arata dupa, insa daca doriti sa vedeti mai multe poze cu nuanta rezultata puteti urmari cele mai recente articole cu tinute postate pe blog.
Nu mi-a lasat parul ca o matura cum mi s-a mai intamplat cu alte vopsele, a ramas matasos si cu o stralucire subtila. Tin sa va multumesc si voua pentru complimentele facute in legatura cu noua mea culoare, sweeties !
Eu am gasit vopseaua de par Garnier Olia pe Aoro.ro la pretul de 22 de lei cutiuta, insa deseori este la reduceri in hypermarket-uri si poate ajunge chiar si la 15-18 lei.
Voi ati incercat Garnier Olia ?
Care este vopseaua voastra favorita pentru par ?
Care este vopseaua voastra favorita pentru par ?
Kisses !
Din pacate la mine nu a tinut....mi-a curs la fiecare spalare. :( Nu am o vopsea preferata, nu am gasit una care sa imi reziste macar o luna pe par si sa nu curga..
RăspundețiȘtergereÎmi place foarte mult culoarea părului tău, dar sincer să fiu, îţi stătea la fel de bine şi pe şaten. Ambele culori îţi scot faţa şi tenul în evidenţă, în egală măsură. Cel puţin asta cred eu. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult, Alex ! :) Din pacate, blondul e o culoare tare pretentioasa atunci cand ai parul natural mult mai inchis la culoare, deci nu stiu cat de mult voi metine aceasta culoare.
ȘtergereRamane de vazut ce mici schimbari voi face pe viitor, hehe :D
Cool shade you have!
RăspundețiȘtergereKisses
Mihaela Gurau
This excellent website really has all the information I
RăspundețiȘtergerewanted about this subject and didn't know who to ask.
I am incessantly thought about this, thank you for putting up.
RăspundețiȘtergereGreat article, just what I wanted to find.
RăspundețiȘtergereGreetings from Florida! I'm bored at work so I decided
RăspundețiȘtergereto browse your blog on my iphone during lunch break. I love the information you provide
here and can't wait to take a look when I get home.
I'm shocked at how quick your blog loaded on my cell phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good site!
Great blog here! Also your site loads up fast! What host are you using?
RăspundețiȘtergereCan I get your affiliate link to your host? I wish my
website loaded up as fast as yours lol