Aveti nevoie de :
- Apa plata. Orice firma, de orice tip, de oriunde o cumparati nu conteaza, apa plata sa fie. Daca aveti apa florala ar fi si mai bine, eu nu am avut dar este la fel de eficient si asa.
- Un recipient, o sticluta, orice in care sa faceti demachiantul si in care sa depozitati. Eu nu am avut, asa ca am folosit sticluta de la o lotiune tonica care nu mi-a placut deloc si am aruncat-o. Am spalat sticluta si e numai buna de folosit pentru altceva :).
- Ultimul, si cel mai important ingredient este uleiul de masline. La fel, orice firma, nu conteaza. Daca este extra-virgin ( eu asa am ) este si mai bun.
Mod de " preparare" :
Aici nu prea am ce palavragi, pur si simplu turnati in recipientul ales de voi gol, jumatate de sticluta sa fie ulei si jumatate sa fie apa ( plata/florala). Ar trebui sa arate cam asa :
Poate arata un pic aiurea, dar este foarte bun pentru ten si elimina orice urma de machiaj.
Trebuie amestecata energic sticluta inainte de fiecare folosire pentru ca uleiul nu se omogenizeaza cu apa. Aplicati pe o discheta demachianta/o bucatica de vata si va stergeti tenul ca si cum ar fii un demachiant normal. Aveti grija sa nu varsati pe jos sau sa patati ceva pentru ca uleiul ori iese greu din material ori deloc :)). Grija mare ! Cand o amestecati, ar trebui sa arate asa :
Acum poate va intrebati : de ce ai ales sa folosesti un demachiant homemade din ulei de masline si apa, in locul celor din magazine ? Sa va si raspund, in caz ca sunteti curioase :
- Nu ma ustura ochii de la el
- Curata excelent rimelul waterproof
- Curata foarte repede si foarte usor fondul de ten greoi, machiajul incarcat
- Lasa tenul hidratat datorita proprietatilor uleiului de masline
- Dupa ce va demachiati si va spalati tenul cu un gel de curatare corespunzator, tenul se pastreaza hidratat
- Ma tine foarte mult timp sticluta pe care o vedeti in imagini
- Stiu ce pun pe fata ! E cel mai important : apa plata si ulei de masline. Nu coloranti si alti aditivi de care tenul nostru nu are nevoie
- Nu mi-a mai aparut nici un cos de cand folosesc acest demachiant. Nu este contra cosurilor, dar nu mai pun chimicale pe ten si asa evit aparitia lor
- Este mai economic, mai am mai bine de jumatate in sticla de ulei de masline dupa cum puteti vedea din poze. Plus ca l-am mai folosit pe par sau un strop seara pe tenul proaspat curatat cand simteam ca o crema nu ma va ajuta cu hidratarea de care aveam nevoie atunci
Sper ca v-a placut postarea de astazi!
Daca incercati demachiantul homemade, sa-mi lasati parerea voastra in comentarii.
Va pup fetelor ! :*
E interesant :)
RăspundețiȘtergereCred ca trebuie preparat in cantitate mica pentru a nu se dezvolta tot felul de bacterii si l-as tine la frigider.
Mihaela, in legatura cu cantitatea asa este ! Trebuie aleasa o sticluta mai mica, apoi cand este nevoie dupa ce se termina se prepara din nou. Eu nu-l tin la frigider, dar e ok asa :) poate voi incerca. Pup
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place, Mada ! :) Si da are logica ce zici :)) :* , eu pun pe varfuri pt ca ale mele sunt foarte uscate, iar un ulei mai putin gras nu si-ar face efectul pe care eu mi-l doresc.
RăspundețiȘtergerePup ! :*
Dar de ce il amesteci cu apa?Eu am citit pur si simplu de ulei de masline aplicat pe o discheta demachianta si apoi pus la treaba :) Am incercat si eu,chiar am folosit o perioada si era foarte bun
RăspundețiȘtergere@Bianca, il amestec cu apa pentru ca am senzatia ca functioneaza mai bine. In ultimul timp imi ud tenul cu putina apa si apoi pun putin ulei de masline in palma si incep sa imi masez tenul prin miscari circulare, la sfarsit cu o discheta demachianta elimin tot si ma spal cu un gel de curatare.
RăspundețiȘtergeree valabil maxim 3 luni...TINETI CONT!!!!!!
RăspundețiȘtergere@Kendra, mie oricum nu imi rezista un demachiant atat. Il termin in maxim 1 luna si jumatate :). Dar multumim de informatie!
RăspundețiȘtergereE valabil și pentru tenul gras? Mi-e frică să nu rămână urme de grăsime.
RăspundețiȘtergere