Pages - Menu

28 aprilie 2014

Argila - un miracol pentru piele !

Hei, beauties !

Astazi vreau sa va vorbesc despre ultimul produs pe care l-am ales de pe site-ul ICosmetice. Este vorba despre o galetusa imensa pliiina cu pudra de argila pentru tratamente cosmetice de la Farmec din gama AslaVital, pe care o gasiti pe site chiar AICI la un pret excelent !




Nu mai este un secret faptul ca sunt o fana a pudrei de argila de la AslaVital, dupa cum probabil ati descoperit si voi din postarile dedicate acesteia. Pana acum am folosit doar varianta la cutiuta, ce contine 10 pliculete a cate 20 de grame. Insa trebuie sa recunosc, ca acele 200 de grame cat are cutiuta in total ma tine o vesnicie. Chiar si asa, mereu am vrut sa achizitionez varianta mare de 750 de grame, aceasta la galetusa, pentru ca economisim mai multi banuti. Cea la cutiuta avand pretul de aproximativ 12 lei iar aceasta la galetusa o gasiti pe site la pretul de 21 de lei.
Am adorat mereu mastile pentru fata, sa ma rasfat si sa imi ingrijesc tenul in functie de nevoile lui, iar o masca m-a ajutat mereu in lupta cu monstruletii de pe ten, cu sebumul sau cu pielea uscata din sezonul rece. 
Mi-am facut un obicei de a aplica o data pe saptamana masti ce au la baza acest ingredient miraculos, iar tenul meu imi multumeste. 


Argila este un praf magic, fiind foarte des folosit in cosmetica. Are o multime de beneficii : exfoliaza tenul, mentine pielea tanara si frumoasa, trateaza unele afectiuni ale pielii ( ex : acneea ), reduce inflamatiile, curata porii, absoarbe excesul de sebum, indeparteaza impuritatile si toxinele, imbunatateste circulatia sangelui si multe, multe altele !
V-am prezentat pana acum 3 masti pe care le gasiti AICI, AICI si AICI, insa am atasat si poze pe pagina de Facebook si am descoperit ca multe dintre voi o utilizati si sunteti incantate de efectele acesteia asupra tenului vostru. 
In functie de tipul de ten si de nevoile acestuia, pudra de argila poate fi amestecata cu diferite fructe, legume, etc. Ca un mic exemplu, pentru tenurile grase puteti amesteca argila impreuna cu sucuri naturale din fructe/legume ( cu usor efect astringent ), cu iaurt, etc, iar pentru tenurile uscate si normale laptele, mierea, uleiul de masline, de argan, galbenusul de ou sau chiar castravetii au un efect hidratant. Pentru tenul acneic o masca facuta din pudra de argila, apa plata ( dar nu de la robinet ) si cateva pastilute de aspirina poate face minuni, eu apelez deseori la ea cand tenul meu devine problematic. 


Trebuie sa mentionez ca nu este ok sa preparati o cantitate mare de masca, decat daca o folositi impreuna cu cineva in acel moment. Nu poate fi pastrata pentru mai multe zile pentru ca isi pierde din proprietati, trebuie folosita pe loc. :)
Folosesc pudra de argila de foarte, foarte mult timp si deja a devenit un produs must have pentru mine, imediat ce se termina am fugit sa o recumpar. O iubesc pur si simplu ! 
O amestec cu ingredientele de care am nevoie, pana se formeaza o pasta densa si cremoasa care nu curge de pe ten si care se poate intinde cu usurinta cu degetele sau cu o pensula plata pentru fondul de ten. O las sa actioneze pana se usuca ( cam 10-15 minute ) iar apoi clatesc cu apa calduta. 
Un mic tips pentru voi este sa va exfoliati tenul inainte cu un scrub/gomaj, ce poate fi facut homemade din ingredientele pe care cu siguranta le aveti deja prin casa ( faina de malai, zat de cafea ), cu o periuta electrica pentru ten sau cu unul din comert, dupa preferintele voastre. Acesta va indeparta celulele moarte de pe suprafata pielii, iar astfel masca isi va face efectul la procentaj maxim. 
Daca aveti timpul necesar pentru o baie cu aburi care sa va deschida porii, este si mai bine !


Imi place ca ambalajul sau este confectionat dintr-un plastic dur si transparent, in care poti vedea cu usurinta cat produs ai consumat. Pe acesta, ne sunt prezentate toate informatiile necesare, iar pe capacelul galetusei este atasat un fluturas cu 4 pagini despre cum actioneaza argila asupra pielii, asupra acneei, idei de masti pentru ten dar si pentru corp, pentru prevenirea si reducerea celulitei, respectiv a vergeturilor. 
Eu nu am celulita/vergeturi deci nu va pot spune cum a actionat pentru mine in acest sens, insa pentru ten va pot spune ca este un produs miraculos ! 



Este un produs atat de versatil, cu o multime de beneficii ce merita cu siguranta incercat !
Daca nu ma insel, puteti gasi in farmacii pliculete de pudra de argila pe care le puteti cumpara la bucata, in cazul in care nu ati incercat-o pana acum si vreti sa vedeti cum este.
Pe mine un pliculet ma ajunge pentru 3 masti, deci daca va place puteti achizitiona direct aceasta galetusa pentru ca, dupa cum am spus mai sus, este varianta mai economica a cutiutei cu pliculete.
Din fericire, produsul are o valabilitate de 12 luni de la deschidere, deci voi avea suficient timp sa ma bucur de ea ! 



In concluzie, recomand din tot sufletul acest produs !
Chiar merita incercat, iar raportul calitate-cantitate-pret este excelent ! 



Kisses !

8 comentarii:

  1. Cristina Barbieru28 aprilie 2014 la 13:53

    Si eu am folosit aceste masti, insa m-am cam lasat .Insa cu siguranta le voi recumpara, fiindca face tenul frumos si curat .
    P.s : Esti o draguta cu masca pe fata ! Pupici ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am devenit fata cuminte si o aplic cu sfintenie in fiecare saptamana :D mai greu este pana te obisnuiesti :)) mai ales ca lenea este mare, insa un mic rasfat nu strica.
      Iti multumesc ! Eu sper sa nu sperii pe nimeni :)).
      Pupici !

      Ștergere
  2. Cred că nu ar strica să încerc și eu un pliculeț! Mulțumim frumos pentru toate informațiile, mie mi-au fost de folos. :*
    O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag ! Ma bucur sa aflu ca ajut ! :*
      Sa ne spui parerea ta dupa ce incerci pliculetul !
      Te pup :*

      Ștergere
  3. Este foarte buna! Chiar nu mi-am mai facut o masca de foarte mult timp cu argila :) eu o cumpar mereu pe cea la cutie, la galetusa nu am vazut deloc :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vazut galetusa prin Kaufland si prin Carrefour Felicia, intradevar se gasesc putin mai greu galetusele. :(
      Te pup !

      Ștergere
  4. Cica mai buna ar fi argila verde...
    Am vazut intr-o singura farmacie naturista, dar avea un pret mult mai mare.
    De asemenea, am auzit ca este super pentru ten masca cu spirulina, exista pulbere si se prepara la fel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum nu am avut ocazia sa incerc argila verde :( probabil este mult mai buna, pretul isi spune cuvantul de cele mai bune ori.
      Te pup, Alexandra ! :*

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...